Velg_verbreed_15inch_randVerbrede velgen kunnen een goed alternatief zijn voor de origineel brede velgen voor de Volvo Amazon.
Er zijn globaal twee methoden om standaard volvo velgen te verbreden:

  1. Inlassen van een ring in het velgbed
  2. Een bestaand hart in een nieuw velgbed lassen

Inlassen van een ring in het velgbed

Dit is verreweg de goedkoopste manier om aan verbrede velgen te komen. Het laten inlassen van een ring lukt voor onder de 30 euro per velg (en daarna nog stralen en coaten). Dit kan bijvoorbeeld bij Edwin Gervink van velgenverbreden.nl in stappen van een halve J. (Goede verhalen over gehoord, zelf geen ervaring mee.) Lassen doet hij met een volledig geautomatiseerde lasproces waardoor hij kan garanderen dat de lasnaad van een kwaliteit is die een handmatig lasproces nooit zal halen.

Een bestaand hart in een nieuw velgbed lassen

Op het moment dat er een bestaand hart in een nieuw velgbed gelast wordt, weet je in elk geval dat het velgbed recht is. Een ander bijkomend voordeel is dat je indien gewenst relatief makkelijk nog iets breder zou kunnen gaan naar 6J of zelfs 7J en toch nog goed uitkomt qua ET waarde en spoorverbreding.

6J_nieuw_bed400

De nieuwe velgbedden zijn echter ook niet in overvloed beschikbaar en ook deze velgen zijn nog wel eens lastig te vinden.

Hoe het niet moet zie je hieronder.

Velgen_verbreed_14inch

Op het eerste gezicht misschien nog best aardig, maar let eens goed op de aanhechting met het velgbed. Er zijn 14 inch velgbedden gebruikt waardoor het hart er aan de half ovale gaten in gelast zit.

Alternatieven

Is dit het toch niet helemaal? Kijk dan eens bij origineel brede of alternatief brede velgen.