Volvo Amazon cabriolet

Volvo zelf heeft ze nooit gebouwd. Wel is er door een aantal carrosseriebouwers een beperkt aantal exemplaren gemaakt. Persoonlijk vind ik dat aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant maakt dat ze nu ook weer bijzonder. Lees het verhaal wat ik voor het Volvo Classic Magazine heb geschreven over mijn Amazon Cabrio hobby. Ik had er namelijk twee.

volvoamazoncab7
img_2815

Inmiddels heb ik moeten concluderen dat ik meer projecten dan tijd heb. De rode Amazon cabrio is inmiddels verkocht. De zwarte is een toekomstige totaalrestauratie.

Er is een groot aantal zelfbouw Volvo Amazon cabriolets, waarbij de ene ombouw beter is geslaagd dan bij de andere ombouw.

Voor zover ik weet zijn er zes Amazon cabrio’s met Nederlands kenteken. Vier via import en twee op basis van een Duett chassis (waarbij een van de twee nog een halve Duett is). Daarnaast is er nog een ombouw bezig (onderaan, nog geen NL kenteken).

Rode Amazon cabrio1 Lars
Zwarte Amazon cabrio2 Lars
Groene Amazon cabrio Jaap
Amazon cabrio rood op Duett chassis Joop
Amazon cabrio Paul
Volvo Amazette
Volvo Amazon cabrio in ombouw
OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate