Xenon verlichting Volvo 940 afgesteld

Xenon   940_te   hoog_IMG_5738Sinds de APK van mijn Volvo 940 vorige week werd er door sommige tegenliggers naar mij geflitst. Ook bleken stoplichten opeens wel een erg opvallend witte rand te hebben. Na even naar het een en ander gekeken te hebben, was mijn conclusie dat het enige waar het aan kon liggen dat de koplamp afstelling was aangepast en hij iets te hoog scheen. Weliswaar voor gewone H4 koplampen nog binnen de norm, maar voor Xenon net niet geschikt. Doordat maar een paar auto’s seinden was het ook niet echt veel te hoog denk ik. Toch maar op de gok wat gedraaid aan de afstelling om ervoor te zorgen dat hij weer wat lager scheen. Binnenkort misschien nog maar even langs de garage om hem met een apparaat echt goed af te stellen.

Xenon   940   lager   afgesteld_IMG_5741\

Ziet er zo op het ook al een stuk beter uit.

2 gedachten over “Xenon verlichting Volvo 940 afgesteld”

  1. Gewoon op een vlak stukje weg een teken met krijt op een muur of paal zetten vlak voor je auto op de afscheiding van het dimlicht.Dan vijf meter achteruit rijden en moet de afscheidingslijn vijf centimeter gezakt zijn dan staat hij goed.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate