Winterbanden, ABS gemaakt en nieuwe APK voor 940

Vorige week was ik weer eens bij Autoservice Twello voor een voorkeuring van de Volvo 940.

voorkeuring   2014   Autoservice   Twello

Tegelijk maar de winterbanden laten monteren die ik een tijd terug gekocht had.

Ik wist al dat het ABS systeem een aandachtspunt was voor de keuring. Met steeds grotere regelmaat ging het ABS lampje namelijk branden. Het uitlees kastje wat ik zelf via de Volvo 700 vereniging had besteld was niet op tijd binnen dus ik heb hem laten uitlezen. Het probleem bleek bij de achteras te zitten. Helaas had ik niet genoeg tijd om het ter plekke op te laten lossen en moest ik weer verder. Goede nieuws was wel dat er verder geen APK afkeur punten waren.

Na wat zoeken op het Volvo 700 vereniging forum ontdekte ik dat het een veel voorkomend probleem is dat de contacten bij de achteras slecht worden.

Vandaag wederom langs om hiernaar te laten kijken. Zelf thuis op de oprit is met deze kou niet echt een optie en je kunt er bovendien slecht bij zonder brug. Ook meteen even de voorwielen laten balanceren. Hoewel ik de set had gekocht als ‘kant en klaar’ voor gebruik zat er toch een kleine trilling in het stuur.

Wat betreft de ABS bleek inderdaad dat de contacten bij de achteras slecht en vervuild waren. Niaz heeft dit helemaal netjes schoongemaakt en de bedrading hersteld. Het ABS lampje blijft nu stabiel uit. De auto is weer APK goedgekeurd en heeft weer een verse APK tot 10 januari 2016.

Volvo   940   APK   goedgekeurd   tot   2016

Niet slecht voor een auto met inmiddels bijna 5 ton op de teller!

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate