Wielkast rechtsachter en bevestiging achterbank gerepareerd

In de achterwiel kast komt  redelijk wat plaatwerk bij elkaar. Hier kan ook nog eens vuil ophopen waarvoor deze plekken vaak verrot zijn. De bevestiging van de achterbank zat na het weghalen van losse roest dan ook nauwelijks nog vast.

gat   bevestiging   achterbank

Daarop eerst de boutjes eruit geslepen en de positie van de gaten overgenomen op een mal van karton. Daarna alle slechte delen weggeslepen.

gat   bevestiging   achterbank   uitgeslepen

De rand links bovenaan heb ik zoveel mogelijk laten staan. Hier zit aan de binnenkant namelijk een bevestigingsrichel voor de wielbak bekleding. Vervolgens eerst de binnenkant gemaakt en daarna een plaat in het buitenvlak erin. Hierin heb ik meteen boutjes met engelse draad gezet.

bevestiging   achterbank   plaat   erin

Tot slot het laatste randje aan de rechterkant erin. Dit heb ik uit twee delen gedaan om zo de lasverbinding met de binnenkant eerst nog mooi af te kunnen slijpen.

bevestiging   achterbank   gerepareerd

Uiteraard ook de boutjes even vastgelast zodat je de bevestigingsbeugel voor de achterbank makkelijk van binnenuit erop kunt schroeven.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate