Weer gestrand op weg naar de APK met 1800ES

gestrand naar APKVandaag een nieuwe poging om naar de APK te gaan. Helaas kwam ik weer niet ver. Zodra de motor echt warm werd viel hij uit. Gelukkig nog net thuis kunnen komen. Daar nog de temperatuursensor en thermostaat vervangen en de triggering points schoongemaakt. Vervolgens opnieuw richting APK. Helaas viel hij na enige tijd weer uit. Nu had ik een stroboscoop meegenomen, want ik begon de ontsteking te verdenken. En ja hoor, geen vonk. De nieuwe reserve bobine die ik mee had erin, maar helaas hielp ook dat niet. De hoofdkabel gaf wel een vonk, maar de bougiekabels niet. Het moest daarom wel de verdeler en/of rotor zijn. Me even op laten halen en afzetten met een andere verdeelkap+rotor. Die erin en hij liep meteen! Verklaring achteraf: Zodra de bobine wat warmer werd, presteerde hij niet goed genoeg meer om de rotor/verdeelkap nog te kunnen benutten. Helaas was het inmiddels te laat om nog naar de herkeuring te kunnen.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate