Voorwielen Volvo 940 gewisseld, nu Michelin banden

voorwielen   gewisseldSinds de zomervakantie liep het rechter voorband steeds leeg. Op een gegeven moment moest ik bijna om de dag lucht er bij in pompen. Daarom toch maar even voor een structurele oplossing gezorgd. Daarnaast wilde ik altijd nog de meer recente band laten monteren op mijn reservevelg die ik al tijden geleden gekocht had. Daarom het hele spul weggebracht naar Autoservice Twello.

Uiteindelijk bleek dat het rechter voorband niet meer goed dicht te krijgen was. Daarop hebben ze bij de sloop een ander band voor me er bij gehaald van hetzelfde merk en type als ik had aangeleverd om op de reservevelg te monteren. Nu rij ik dus op twee Michelin banden en heb ik het linker voorwiel met een B-merk band als reservewiel. Volgens de garage een enorme vooruitgang omdat de Michelins een stuk stiller zijn. Een goede service tegen een scherpe prijs!

Nu kriebelt het alleen nog om een keer een set Pegasus velgen met RDW offset (dus ET waarde van 25) aan te schaffen. Nadeel: die heb ik alleen nog maar bij IPD in Amerika kunnen vinden: “Pegasus” Replica Wheel 17 Inch Hyper Silver Finish with RWD Offset Tips hoe/waar ik die in Nederland kan kopen of hoe ik ze betaalbaar naar Nederland kan laten transporteren zijn welkom.

2 gedachten over “Voorwielen Volvo 940 gewisseld, nu Michelin banden”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate