Volvobeurs 2016 Autotron Rosmalen

Zaterdag zat ik om 7:29 in de trein op weg naar de Volvobeurs. Eerst een tussenstop om onze nieuwe Volvo 940 op te halen en daarna snel door om alsnog om 10:00 in Rosmalen te zijn.

met   nieuwe   940   op   vkb

Meteen bij de ingang was het thema “open air” al duidelijk zichtbaar met de Amazon cabrio gebouw door Joop (vorig jaar ook al te zien in de projectenhal).

amazon   cabrio   joop

De P1900 en het P1900 prototype van Ernst Kasteleijn (volvomuseum.nl).

p1900s   van   ernst   volvomuseum

En de eye-catcher van de beurs de Volvo ÖV4 uit 1927, daar waar het voor Volvo allemaal mee begon.

volvo   jacob

Direct om de hoek stond de Amazett (kruising tussen een Duett en Amazon in de cabrio uitvoering)

volvo   amazett

In de projectenhal stond de Amazon cabrio in ombouw van Jeroen (overigens te koop via Volvo-Lotte) en buiten op de parkeerplaats stond tussen de C70’s en een aantal Saab cabrio’s de Amazon cabriolet van mijn vader.

amazon   cabrio   tussen   c70   en   saab

Daarmee waren 4 van de 7 mij in Nederland bekende Amazon cabrio’s aanwezig. Mijn voormalige rode/roze heb ik niet gezien, ook niet op zondag. Die van mij is toe aan een totaalrestauratie, evenals de rode die een aantal jaren terug op de beurs stond.

Grabbelen en struinen

Dit jaar was ik eigenlijk nergens naar op zoek, maar het is altijd leuk om te grabbelen en struinen. Onderin een stapel ruitenwisser armen vond ik zowaar een setje GT armen.

gt   wisserarmen

Hiermee wist ik ook Boele te inspireren die er een sport van maakte om op die manier ook een setje te vinden, wat hem nog lukte ook.

Van onze nieuwe 940 is het stuur versleten. Deze is aan de bovenkant zacht en zit het foam los om de binnenkant. Een gebruikt leren stuur bleek 200 euro te kosten en een new old stock exemplaar zelfs 350. Gelukkig vond ik een goede kunststoffen voor 35 euro.

stuur   volvo   940

Die gaat dan in onze oude 940 en het leren stuur daaruit komt in de nieuwe. Wordt nog wel even goed oppassen met de airbag en dan in het bijzonder het borgen van de SRS veer zodat deze heel blijft.

Veel moois te zien!

Gelukkig was het erg mooi weer. Er was zowel binnen als buiten erg veel moois te zien.

Een P1800 cabrio project te koop bij Nordicar.

volvo   p1800   cabrio

De combi van Hans met een Twingo schuifdak.

combi   met   twingo   vouwdak

En voor als je nog een stapje verder wilt gaan stond ter inspiratie mijn banner “Zelf een cabrio bouwen?” ook in de projectenhal.

banner   cabrio   bouwen

Dit jaar was mede door de invulling van het thema en de samenwerking met de Saab club een behoorlijk aantal Saabs vertegenwoordigd. Op de parkeerplaats kwam ik zondag deze tegen.

saab

Met een wel heel bekende tankdop waar toch echt Saab op stond.

saab   tankdop2

Gelukkig had de Katterugclub ervoor gezorgd dat het Katterug cabrio project van Rob toch aanwezig kon zijn. Leuk om hem weer even gesproken te hebben en zijn voortgang te zien, in het bijzonder het zeer vernuftig uitgedachte en werkende kap mechanisme.

En dat parkeren op type blijft toch fijn! Mooi dat bijna iedereen daaraan meedoet.

vkb2016   buiten

Beursorganisatie bedankt en tot volgend jaar!

2 gedachten over “Volvobeurs 2016 Autotron Rosmalen”

  1. Sven de ridder.
    Leuk geschreven, was ook geweest. Helaas bij vele stands veel te hoge prijzen gerekend. Voorbeeld een amazon achterlicht glas voor €69 en via webshop voor €38. Waarom? Je wordt zo een beetje belazerd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate