Volvobeurs 2015

Het zit er weer op, de jaarlijkse Volvo Klassieker Beurs. Het waren twee mooie dagen in het Autotron in Rosmalen. Het thema van dit jaar was “Volvo in Sports” en bovendien was de Spijkerhal ingericht voor speciale projecten. Daar was mijn EV combi ook te zien, compleet met roll-up banner voor meer informatie over het project.

Lars   Rengersen   EV   combi   op   Volvobeurs

Naast mij stond Rob Baeten met zijn indrukwekkende Katterug cabrio project. Links stond op zondag de 240 GL Classic Electric van Martijn, een erg mooi voorbeeld. Nu zelfs met snellaad mogelijkheid.

Naast de Katterug van Rob stond de door Joop Noordhuizen omgebouwde Amazon cabrio.

Amazon   cabrio   Joop   Noordhuizen

Van deze auto heb ik van Joop het hele ombouw verslag gezien ter inspiratie voor mijn eigen Amazon cabrio, maar ik had de auto nog nooit zelf in het echt gezien. Echt in alle details erg goed gelukt.

Daarachter een erg mooi gespoten 164 met ook nog eens veel Tinustuning PK’s onder de kap door ondermeer een snelle nokkenas en drie dubbele webers.

Getunde   Volvo   164

Ook stond Teun op zaterdag in de hal met zijn rem upgrade kit om een dubbelwerkende Audi rembekrachtiger te kunnen gebruiken op een Amazon. Desgewenst zelfs met behoud van originele hoofdremcilinder. Daarnaast stond Erik met zijn zelfbouw injectie systeem. Verder natuurlijk nog heel veel meer moois te zien en te koop met soms scherpe aanbiedingen. Zo zag ik bij Nordicar een set van vier nieuwe herproductie brede velgen voor 375 euro (normaal 480 euro).

Nog meer PK-werk en rally aanpassingen aan de auto van Brinks Historic Motorsport.

Rally   Amazon   Brinks

Leuk detail, zij hebben net als ik in mijn combi, ook een pedalenbox van een 1969/1970-er ingelast om zo een kabelkoppeling te hebben in plaats van hydraulisch.

Mede dankzij het mooie weer én het parkeren op type was het op de parkeerplaats ook weer volop genieten. Ondermeer twee mooie groene oudjes,

groene   katteruggen

een hele rij Amazons en nog veel meer.

rij   Amazons

Daar ook nog even van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog wat kleuren te matchen met mijn RAL kleurenwaaier voor mijn Volvo kleuren naar RAL kleuren overzicht.

kleur   matchen   RAL

Verder heb ik niet echt inkopen gedaan op de beurs anders dan wat al gekochte dingen opgehaald. Zo had Laurens voor mij een M45 met B20 koppelingshuis opgehaald in Nijmegen, dank!

M45   met   B20   koppelingshuis

Verder had ik bij de Volvo Klassieker Vereniging Onderdelenshop een linker binnendorpel (nummer 653809 / 9020061) en een rechter (nummer 653810 / 9020062) gekocht.

binnendorpels   combi

Het is wel fijn om deze te hebben liggen om mijn combi grondig aan te kunnen pakken. Ze worden niet meer gemaakt en zijn lastig te krijgen. De laatst beschikbare waren veelal van Klokkerholm en dus van mindere kwaliteit. Bij de VolvoKV clubshop hadden ze gelukkig nog een set op voorraad én van goede kwaliteit en pasvorm.

Het meest bijzondere onderdeel is wellicht de dakplaat van Hans, bijzonder veel dank!

dakplaat   combi

Dit heeft hij voor mij uit zijn sloper gehaald. Hierdoor kan ik een strip in m’n dak lassen wat al de goede pasvorm heeft als oplossing voor het niet meer gangbare open dak en als basis voor een nieuw schuifdak.

Helaas kon ik zaterdag niet zo heel lang blijven omdat ik ’s middags ook nog mijn nieuwe freesmachine op ging halen. Zondag nog even met de kids op de beurs geweest voor een klein rondje en het weer inpakken van de combi om hem klaar te zetten voor transport. Toen nog een mooie Volvo poster voor Sven gekocht.

image

Al met al een zeer geslaagd weekend. Zeer veel dank aan de organisatie! In het bijzonder complimenten voor Paul die de aanwezigheid van mijn elektrische combi project op de beurs tot in de puntjes had geregeld. De auto is vandaag weer thuisgebracht en ik kan weer lekker verder.

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate