Volvo Guard II alarm van m’n 940 geprogrammeerd

Volvo Guard II alarmAfgelopen maandag wilden we even een auto wisseltruc doen.Dus ik had de 940 op de parkeerplaats achtergelaten en met de reservesleutels de Volvo Amazon meegenomen. Toen m’n vriendin met de reservesleutels van de 940 echter weg wilde, bleek de afstandbediening het niet te doen. De auto ging wel gewoon open met de sleutel, maar het alarm ging er niet af. Gevolg: startblokkering erop en knipperende alarmlichten, gelukkig geen claxon.

Er zat niets anders op dan met de werkende afstandsbediening er alsnog even heen aangezien nieuwe batterijen die klaar lagen in de auto erin niet hielp. Via het forum van de Volvo 700 vereniging kreeg ik de gouden tip om de handzenders even opnieuw aan te melden bij het alarm. Op volvotips.com vond ik een Engelstalige service manual voor het alarm. Samengevat in het Nederlands de volgende stappen:

  1. Zorg dat alle deuren, de motorkap en achterklep gesloten zijn. Zet het contact minimaal 5 keer aan en uit binnen 10 seconden. De indicator LED gaat knipperen. Laat het contact aan. Zodra de LED begint te knipperen moet de eerste handzender binnen 15 seconden geprogrammeerd worden.
  2. Drup op de knop op de eerste handzender. Het programmeren wordt bevestigd doordat de indicator LED ongeveer twee seconden blijft branden. De indicator LED gaat daarna nog 10 seconden knipperen. Programmeer de andere handzender(s) binnen 10 seconden zolang de indicator LED knippert. Zet het contact uit. Test de handzenders

Het bleek van belang te zijn om alle handzenders, in mijn geval drie, in één cyclus te koppelen. Nu werken ze weer alledrie!

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate