Volvo Amazon gewassen en kachelkraan gangbaar gemaakt

Het lijkt erop alsof de lente nu dan eindelijk een beetje gaat beginnen. Tijd om even het wintervuil van de auto af te laten wassen. Hij is relatief weinig gebruikt dus het was vooral stof van het stilstaan.

wasstraat

Helaas begint op de motorkap de blanke lak nu wel echt los te laten.

blanke   lak   laat   los

Dit is begonnen nadat ik vlak voor een bruiloft in Spanje daar door een wasstraat ben gegaan die blijkbaar erg hardhandig was. Helaas is de huidige kleur rood net niet de originele tint, dus een andere motorkap erop van de te slopen winterode is geen optie.

Daarnaast zat de kachelbediening vast in de heetste stand. Met de warmere temperaturen van nu niet erg aangenaam. Gelukkig bleek de kachelkraan alleen aan de buitenkant vast te zitten. Wat WD40 en gepaste kracht zorgde ervoor dat hij weer los kwam en dat de temperatuur weer goed te regelen is.

kachelkraanbediening   gangbaar   gemaakt

Alhoewel, de voelerdraad zit niet helemaal goed in de kachelradiator. Daardoor is de verwarming erg binair. Hij is helemaal uit of maximaal aan. Iets ertussenin kent hij niet. Om dit probleem op de lossen moet echter de hele kachel eruit en open.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate