Volvo Amazon combi schuurvondst opgehaald en geïnspecteerd

Dit weekend heb ik mijn schuurvondst combi opgehaald. Een autoambulance gehuurd bij Volvo Lotte en daar nog even een klep modificatie voor gemaakt omdat de combi er anders niet op past of voor een veel te grote kogeldruk zorgt.

Volvo   Lotte   autoambulance   fix

Daarna op pad naar de combi. Hij was met twee man nauwelijks te rollen, maar daar was ik al op voorbereid en had een remstelnok sleutel meegenomen. De achterremmen even teruggesteld en daarna konden we hem zo voor de trailer rollen.

combi   opladen   schuur

Eenmaal opgeladen goed vastgezet en rijden maar.

combi   opgeladen

Onderweg even een pitstop gemaakt om het meeste vuil en stof eraf te spuiten.

combi   afgespoten   wasbox

Eenmaal thuis is de 940 zijn plekje onder de carport kwijt.

combi   onder   carport

Nadere inspectie

Inmiddels ben ik er even nader in en onder gedoken. Hij valt me op zich niet tegen. Eerst maar eens alle half vergane rubber matten verwijderd. Linksvoor veel vergane bekleding, maar lijkt eronder best solide.

bodem   linksvoor   best   ok

Rechtsvoor lijkt de bodem al eens aangepakt. Daar lag ook geen mat dus ziet er nog prima uit.

bodem   rechtsvoor   prima

Linksachter is nog vrij recent vervangen en oogt ook solide.

bodem   linksachter   goed

Rechtsachter daarentegen is behoorlijk verrot.

bodem   linksachter   goed

De binnenschermen zijn beide al eens vervangen en zitten er niet heel netjes in. Met name rechtsvoor zal het binnenscherm en A-paneel moeten worden vervangen.

rechtsvoor   slecht

Ik heb geen verdere sporen van schade rechtsvoor kunnen vinden, dus de krom lopende plaat naast het scharnier aan de buitenkant is vermoedelijk tijdens een reparatie zo aangepast.

Het front daarentegen oogt weer erg nieuw.

front   zeer   goed

De dorpels en wielranden zijn redelijk tot goed. De wielrand rechtsachter heeft plaatselijk wel wat aandacht nodig.

wielrand   rechtsachter   roestig

Ik heb het afdekplaatje van de voormalige doorvoer van een standkachel even verwijderd. Het originele chassisnummer is daar gelukkig nog net leesbaar. Eventuele herinslag van het nummer door de RDW op een andere plek zal dan inderdaad geen probleem vormen.

origineel   chassisnummer   aanwezig

Tot slot de achterkant, waar het allemaal een beetje om begonnen is. Het is roestig, maar wel nog helemaal origineel qua vorm.

achter   onder   roestig   maar   origineel

bumpersteunhouder   goed   voorbeeld

Alles bij elkaar optellend wordt het sowieso niet de nieuwe donor voor mijn EV conversie. Aan deze auto zit meer werk dan ik nog aan mijn groene moet.

In eerste instantie ga ik deze blauwe maar gewoon gebruiken als voorbeeld en de betreffende stukken plaatwerk natekenen en namaken. Blijft wel bijzonder dat de achterkant relatief zo goed is vergeleken met de rest van de auto.

achterkant   best   goed

En daarna vermoedelijk de opslag in als toekomstig project. Eerst maar verder met de bodem linksvoor van de groene EV combi. Daarna nog een keer kijken of de motor van deze blauwe wil starten en in hoeverre de auto nog remt en rijdt.

4 gedachten over “Volvo Amazon combi schuurvondst opgehaald en geïnspecteerd”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate