Volvo 940 doet het weer op LPG dankzij Timen Smit

Nadat ik al veel onderdelen had vervangen die de oorzaak konden zijn dat de motor het niet goed deed op LPG was het tijd om een specialist in te schakelen. Met dank aan Timen Smit doet hij het nu weer perfect, zowel op LPG als benzine.

Volvo   940   bij   Timen

Uiteindelijk bleek het een combinatie van oorzaken te zijn waardoor hij het niet goed deed op zowel benzine als LPG die los van elkaar stonden. De temperatuursensor was niet goed waardoor hij het op benzine niet goed deed. Nadat die vervangen was werkte dat weer goed, maar waren we er nog niet.

Om hem ook op LPG weer goed te krijgen zijn uiteindelijk een aantal gasinjectoren en uitstroompijpjes vervangen. Met name de vierde cilinder deed niet meer goed mee. Na vervanging loopt hij nu weer perfect op gas. Timen, bedankt!

Volvo   940   doet   het   weer   op   G3   LPG

Wel noemde Timen nog een aantal andere punten die binnenkort aandacht nodig hebben zoals de uitlaat en de slangen en olielekkage rondom de oliekoeler. Dat wordt nog vervolgd dus.

Update: die punten zijn inmiddels in een volgende onderhoudsronde bij Timen ook aangepakt.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate