Volvo 245 automaat te koop gezien in Zweden

Volvo245 te koop gezien ZwedenEenmaal in het land van de Volvo’s heb ik m’n ogen open gehouden voor een mooie Volvo 245 of 745 voor m’n broer. Met de Blocket (zeg maar Zweedse Marktplaats) iPhone app ging dat vrij makkelijk. Voor een mooie Volvo 245 DL van de tweede eigenaar met maar 145.000 km op te teller en een mooie Volvo 745 van de tweede eigenaar met slechts 65.000 km op te teller was ik helaas net te laat. Uiteindelijk vond ik een op het eerste gezicht mooi ogende Volvo 245 die ook nog eens op onze route lag.

Op het eerste gezicht een mooie auto

Volvo245 Blocket

Een Volvo 245 automaat met maar 187.000 km op de teller en voorzien van stuurbekrachtiging en centrale vergrendeling. In de advertentie op Blocket zag hij er prachtig uit. Hij had geen APK keuring vanwege defecte ruitenwissers en daarom werd er maar 8000 SEK (ongeveer 900 euro) voor gevraagd. Volgens de verkoper had hij alleen een klein beetje roest bij de achterklep en niet op de plaatsen waar deze Volvo’s normaal roesten.

Toch bleek wederom dat je beter geen auto ongezien kunt kopen. De auto bleek erg rommelig te zijn overgespoten. Er zaten overal zakkers en het was niet de goede / originele kleur rood. De bodem was (inderdaad) verrassend goed, evenals de wielbakken. Aan de rechterdorpel zat echter wel werk en ook de plek waar de achterklep tegenaan valt begon te roesten. Omdat hij zonder APK niet rijdend mee naar huis kon en met een trailer ophalen 2x 1800 km was, heb ik hem toch maar laten staan.

4 gedachten over “Volvo 245 automaat te koop gezien in Zweden”

 1. Da’s toevallig!ik heb deze auto ook bekeken!

  Overmoedig van het aantal goed-lijkende foto’s de trip gemaakt naar Hudiksvall.
  Pokkeeind reizen om er achter te komen dat het een slecht overgeverfd exemplaar was
  Trip trouwens op 7-12-2010 gemaakt.

  Ervaring rijker en heel veel pegels armer.

  Beantwoorden
 2. Geweldig!

  November 2010 ook naar Hudiksvall afgereisd maar ook met lege handen terug. Was toen trouwens -14C. Idd een rommelige auto met echt overal zakkers,… erg lelijke auto. Wel een vriendelijke verkoper :-).

  Groet, Jan

  Beantwoorden
 3. Ik ben voor deze auto bijna vanuit Göthenborg komen rijden. Maar goed dat ik dat niet gedaan heb! Veel rotzooi gezien in Zweden. De pareltjes worden steeds zeldzamer. Maar ik ben gelukkig niet met lege handen thuis gekomen.

  Beantwoorden
 4. Ik heb vandaag een mooie gave 745 gekocht, in Nederland, van de eerste eigenaar voor 850€.
  Afkeur apk ruitenwissers, stuurhuis moffen, lampje achter en leeg ruitensproeier potje.

  Ik ben er blij mee!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate