Volvo 244 GLE voorbereid voor de APK

koplamp dofNa afgelopen maandag even voor de voorkeuring te zijn geweest heb ik daarna meteen de benodigde onderdelen besteld om hem weer door de APK te krijgen. Daar kon ik vandaag mooi mee aan de slag. Gelukkig geen echt ingrijpende dingen.

Het to do lijstje was:

  • Ruitenwissers vervangen
  • Uitlaat lekt een bij de klemmen
  • Linker motorrubber vervangen
  • Rechter remlicht defect
  • Het beeld van de linker koplamp was niet goed

motorrubber

ruitenwissers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de koplampen zie je inderdaad duidelijk verschil in de helderheid van de afgekeurde reflector en die ik nog had liggen. Dit verklaar wel waarom het beeld van de koplamp niet goed was.

lamp reflector

Ondanks dat ik er al eens naar had gekeken, bleef het rechter remlicht heel soms uitvallen. Daarom heb in nu maar even de lamphouder van het achteruitrijlicht geleend voor het remlicht. De achteruitrijlichten doen het toch niet. Misschien op de Volvobeurs even een goede lamphouder vinden.

achterlichtunit

De uitlaat lekte alleen bij de klemmen, dus ik hem onder alle klemmen een beetje uitlaatband gedaan. Daarmee zal hij nu wel mooi dicht zijn.

uitlaat

Binnenkort dan echt maar even een APK afspraak maken. Ik ga ervan uit dat hij dan in een keer wordt goedgekeurd.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate