Volvo 1800ES – rijdend restauratieproject (verkocht)

badge   Volvo_1800ES

Wegens teveel projecten en te weinig tijd toch besloten op te ruimen. Daarom is mijn oranje Volvo 1800ES te koop.

Prijs: 2900 euro  VERKOCHT

Het betreft een rijdbaar restauratieproject. De motor loopt en je kunt ermee rijden. De remmen werken, maar komen niet goed vrij en moeten gangbaar gemaakt worden. Daarnaast zit er behoorlijk wat laswerk aan de auto (zie foto’s). De auto is zo goed als compleet. De dorpels zijn er al opnieuw ingezet.

De deuren zijn van het latere type met verstevigingsbalk en zijn hard. De linkerdeur is zelfs zo goed als nieuw. Interieur is bruin met zwart leren stoelen. Bovendien heeft de auto origineel iets getint glas! Het kenteken heb ik bij de RDW omgewisseld voor een historisch kenteken (29-YB-08) waardoor er blauwe platen op mogen (nog niet laten maken).

De auto heeft 186.010 kilometer op de teller staan. Teller in KM’s, niet in miles!

Is voorzien van een B20E injectiemotor en handbak met overdrive. Ik heb de auto sinds 2006 en hij heeft al die tijd binnen gestaan. Motor is bij stalling goed geconserveerd en startte vrijwel direct. Filmpje van hoe de motor loopt:

Zo goed als compleet

Alle (of zo goed als alle) gedemonteerde delen zitten er los bij. Auto is in elk geval compleet qua glaswerk (getint!).  Naast alle delen die op de foto staan op foto 6 (nummer 6132) zitten er ook deurpanelen en de achter-zij-ruiten bij. Alles ligt achterin de auto, zie foto 104 en 105 op fotopagina 12. Er zullen allicht wat kleine delen missen. Alle losse schroefjes zitten er in gemerkte enveloppen bij zodat je zo weet wat waar hoort.

Extra plaatwerk

Om de slechte plekken makkelijker aan te kunnen makken heb ik er vervangend plaatwerk bij. Dit betreft een complete neus en linker en rechter achterschermen inclusief binnenwielbakken. Verder heb ik nieuw plaatwerk voor de achterstijl erbij (nummer 682825) en inlasplaten voor de linker koplamp (nummer 664285) en knipperlicht (nummer 664246).

Foto’s

IMG_6109r
IMG_6047r
IMG_6086r
linkerdeur   open
Interieur   kaal
IMG_6132r
IMG_6126r

Volledige fotoset van 105 foto’s op Flickr: 2013-09-22 Volvo 1800ES te koop

De auto is verkocht….

Oranje   1800ES   opgehaald

… en opgehaald.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate