Volkswagen T3 camper opknapper verkocht

VW   camper   te   koopVorig jaar ruilde ik mijn Volvo 245 GLE voor een Volkswagen T3 camper. Hier bleek wat meer werk aan te zitten dan gedacht. Door gezinsuitbreiding liggen mijn prioriteiten inmiddels zodanig anders dat ik geen tijd heb om hem op te knappen en is hij dus te koop.

Vraagprijs 1950 euro
De camper is verkocht.

Bouwjaar = 1980
Brandstof = benzine
Handgeschakeld (4-bak)
CU motor (2 liter, luchtgekoeld)
Origineel in Nederland geleverd, direct als camper
Op kenteken als kampeerauto
Voorzien van Flamma luifel
Met koelkast en twee gaspitten
Schoonwater & vuilwater tank
Vast verhoogd dak

Hij heeft sowieso werk nodig voor de APK degene van wie ik hem kocht schreef:

Ik heb als afkeur puntjes doorgekregen van de garage:
* stukje balk van ongeveer 30cm wat gelast dient te worden
* chassis no moet zichtbaar gemaakt worden de watertank hangt ervoor zodoende.
* kentekenplaat verlichtings lampje stuk.

Dat is alles er zit al een nieuwe uitlaat onder en kwa remmerij is ook alles nog prima.

Inmiddels weet ik dat het wel een iets groter stukje balk is en dat er vast wel meer aan de hand is.

Daarnaast zit er ook werk aan om hem weer beter/mooier te krijgen. Hierover schreef de verkoper:

Klopt er zit rondom wel roest wat eventueel weggehaald dient te worden…
Net zo als de regengootjes die helemaal zijn weggeroest maar de bijrijderskant heb ik al dicht gemaakt door antiroest en een kitrandje  en de twee plekjes waar jij het over had (2 plekjes aan de voorzijde die dicht gemaakt dienen te worden) klopt maar als je alles helemaal netjes wilt hebben moet je voor ongeveer 300 euro aan plaatwerk kopen en dat er opnieuw inlassen hij lekt niet verder en vanbinnen is hij helemaal droog… ik heb er zelf nog een aantal weekenden in overnacht.

Persoonlijk denk ik dat dat nog vrij optimistisch geschetst is. Hij startte overigens vandaag wel meteen ondanks dat hij een tijdje stil gestaan had.

Als extra zitten er nog luxere stoelen met hoofdsteunen bij en een extra grille met uitsparingen voor extra lampen.

Kortom een Volkswagen T3 camper opknapproject of wellicht interessant voor onderdelen. Prijs is bespreekbaar. Bij deze wat foto’s:

Camper1_IMG_7524r Camper2_IMG_7515r Camper3_IMG_7512r Camper7_IMG_7518r Camper6_IMG_7506r Camper5_IMG_7522r Camper4_IMG_7516r

Fotoserie van 22 foto’s op Flickr: 2013-10-26 Volkswagen T3 camper te koop

Verkocht en opgehaald

Precies een jaar geleden op 18 november 2012 kocht ik de camper. Helaas voor mij een te groot project en ik sleutel liever aan Volvo’s. De verkoper had hem mij wellicht ook iets te positief voorgespiegeld en was ongezien kopen misschien toch niet zo’n goed idee. De Volvo 245 GLE had uiteindelijk meer opgebracht dan ik nu voor de camper heb gekregen, maar ja nu kan ik dit tijdperk afsluiten.

VW_T3_verkocht   en   opgehaald   IMG_7612

Degene die hem kwam ophalen zei dat het hem meeviel en dat hij opgeknapt gaat worden en te goed is om te slopen voor onderdelen. Wellicht over een tijdje dus alsnog weer op de weg.

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate