Vervolg laswerk linksvoor combi

amazon   combi   met   schadeEigenlijk had ik voor vanmiddag een afspraak in de planning staan om een combi met voorschade te gaan bekijken. Deze auto was via Zweden / Finland en California naar Nederland gekomen en had dus de potentie om een authentieke en ongelaste auto te zijn. Helaas werd deze precies al verkocht en kwam deze afspraak te vervallen. Het had een mooie kans kunnen zijn om na reparatie van de voorkant zonder verder restaureren en spuiten aan de ombouw naar elektrisch te kunnen beginnen. Tegelijkertijd, hoe groot is de kans dat hij echt 100% hard en ongelast is. Nu scheelt het in elk geval een mogelijk dilemma en ben ik vanmiddag verder gegaan met het laswerk aan de groene.

Vervolg laswerk

Nu de kokerbalk erin zit, werd het tijd om de bodem linksvoor verder op te bouwen. Helemaal bovenin zat een gaatje tot en met onder het motorkap scharnier. Dan werk zo’n spit toch wel heel fijn. Eerst een plaatje voor de hoek pas gemaakt.

hoek   onder   motorkapscharnier   herstellen

En erin gelast.

hoek   onder   motorkapscharnier   dicht

En daarna de hoek bovenaan zelf.

hoek   bovenaan   vloer   dicht

Dat moet ik nog even afwerken en het ziet er nog niet heel fraai uit met de primer die door vorige eigenaren is aangebracht, maar hij wordt toch nog gestraald dus dan wordt het brandschoon.

Vervolgens het dwarsbalkje nog iets beter passend gemaakt en erin gelast.

dwarsbalkje   erin   gezet

Om tot slot al even een begin gemaakt te hebben met een plaat die er als vloerdeel in komt.

vloerdeel   voorbereiden

Update

Eerst ook nog even de balken aan de binnenzijde behandeld met een mengsel van RX5 en RX10. Dat houdt zelfs bij verhitting door een doorlas vanaf de andere kant heel aardig.

balken   binnenkant   behandeld   met   RX10

Toch maar het gat nog wat groter gemaakt plaatselijk omdat een eerdere reparatie niet goed zat. Daarom ook weer een nieuwe plaat gemaakt en met de kolomboor proplas gaatjes gemaakt om iedere 2 centimeter.

puntlas   gaten   erin   boren

Daarna een begin gemaakt met het erin hechten van de plaat.

eerste   stukken   vloerplaat   gelast

En inmiddels heb ik nog een stukje A-paneel vervangen en zit de hele vloerplaat erin en zijn alle lassen afgeslepen. Ook maar meteen de lassen afgewerkt van de vloerplaat linksachter die ik een tijd geleden al had gelast.

vloer   linksvoor   erin   gelast   en   afgeslepen

Op naar het volgende stukje.

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate