Vervangende Volvo Amazon combi body gevonden!

Na een zoektocht van ruim twee maanden met 11 bekeken auto’s heb ik hem gevonden, een vervangende body voor mijn ombouwproject naar een geheel elektrische auto. De spoeling bleek erg dun. Telkens was er wel iets aan te merken op een auto. Uiteenlopend van het reeds uitgevoerde laswerk, afwezigheid kenteken, toch niet meer te koop tot vragen met betrekking tot de identiteit. Dit is hem geworden:

Gestraalde, roestvrije en vrijwel ongelaste Volvo Amazon combi uit 1969

2015   06   10   Gestraalde   body   1969er

Deze auto is in een aantal opzichten uniek. In de eerste plaats omdat er bijna niet aan de auto gelast is. Binnenschermen, wielranden, bodem, etcetera, alles is nog het originele plaatwerk. Er is wat gedaan aan de A-panelen en onderste randje van het achterscherm, maar dat zit er netjes in. In de tweede plaats is het een van de 400 laatst geproduceerde combi’s. Hij is in december 1995 geïmporteerd en heeft sindsdien niet meer gereden.

Gekocht bij Volvo-Lotte

Het was de eerste auto die ik aangeboden kreeg van Robin van Volvo Lotte na het plaatsen van mijn oproep op Facebook op 15 mei. Door omstandigheden lukt het pas om op 10 juni te auto te gaan bekijken door hem samen met Alain op te gaan halen.

combi   ophalen

Aan de buitenkant inderdaad een prachtige auto met potentie. De onderkant bleek echter niet te zijn gestraald en had nog wel wat roest. Daarop ging mijn voorkeur aanvankelijk toch uit naar de reeds geheel wit overgespoten body met origineel Nederlands kenteken. Die werd echter last-minute teruggetrokken uit de verkoop op het moment dat ik belde om te laten weten dat ik hem wilde kopen. Daarop ben ik op vakantie gegaan en heb ik daarna nog een aantal andere combi’s bekeken. Uiteindelijk ben ik toch tot de conclusie gekomen dat deze auto via Volvo Lotte voor nu de beste was.

Stralen en strakmaken door Volvo Lotte
De afspraak was dat Volvo Lotte tijdens mijn vakantie gewoon aan de slag zou gaan met de body. Als ik hem niet zou kopen, gingen ze hem namelijk zelf verder opbouwen. Inmiddels is de voorkant aangepakt en gaan ze de rest van de auto ook doen. Dit bestaat ondermeer uit het kaal halen om de vliegroest te verwijderen en het stralen en behandelen van de bodem.

Hiermee is Volvo Lotte tevens partner geworden van mijn EV combi project.

body   gekocht   bij   Volvo   Lotte

Daarna ga ik er zelf weer mee verder voor het doen van de benodigde aanpassingen voor de ombouw naar elektrisch en gaat de auto daarna weer naar hen toe om hem te laten spuiten.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate