Vervangen A-paneel en binnenscherm links Volvo 123GT

Voor de APK zat aan de linkerkant ook nog wat laswerk. Het leek een klein gaatje op de overgang van het A-paneel helemaal onderaan het binnenscherm. Toch maar even het spatbord verwijderd om er beter bij te kunnen. Het bleek een flink dichtgesmeerde bende te zijn.

binnenscherm   dichtgesmeerd   met   kit

En achter die dikke prop kit dat een hoop roest en dubbele plaat.

A   paneel   roest   en   dubbele   plaat

Het was inmiddels 16:25 en op Twitter even aan @bakkievolvo gevraagd of hij vandaag nog kon versturen en dan bleek het geval. Op vrijdagochtend had ik een nieuw linker binnenscherm (onderdeelnummer 615006) en een nieuw linker A-paneel (onderdeelnummer 653418) binnen.

nieuw   binnenscherm   en   A   paneel

Aan het eind van de middag nog even verder gegaan met het passend maken.

A   paneel   passend   maken

Het A paneel leek iets te klein, dus Dries even gevraagd via Twitter hoe zijn ervaringen zijn met de pasvorm. Hij liet weten:

@oudevolvo Pasvorm is goed, maar je mist een stuk aan je A-stijl……..

Dus eerst even aan de rechterkant een nieuwe opvul strip maken. Juist die was helemaal weg waardoor ik dacht dat het A-paneel tegen de stijl aan moest. Inmiddels is alles netjes uitgeslepen, ook een stukje wat ik juist eerder erin gezet had.

oud   plaatwerk   uitgeslepen

De positionering van het A-paneel is nog wel een uitdaging. Doordat er al zo’n groot gat zat heb ik weinig houvast. Zo te zien kan het op twee manieren:

A-paneel hoog

A   paneel   hoog

Of A-paneel laag

A   paneel   laag

In het eerste geval is er wel overlap met de “flapjes” aan de schuine plaat waar ook het scharnier van de motorkap op rust en in het tweede geval niet. Tips van hoe het hoort en in het bijzonder foto’s zijn erg welkom!

De pasvorm van het binnenscherm lijkt ook nog niet erg optimaal. Vooraan keurig uitgelijnd:

aanlsuiting   binnenscherm   front

Lijkt iets tekort aan de kant van het schutbord.

aansluiting   binnenscherm   schutbord

Ook als je kijkt naar de positie van de bevestigingsgaten in het voorscherm zou hij nog iets naar achteren moeten. Dat is nog wel makkelijk te positioneren. Het A-paneel kan nog op veel verschillende manieren. In beide gevallen namelijk overlap met het binnenscherm. Wel lijkt er in het binnenscherm in het ontwerp ruimte te zitten voor dubbele plaat (dus het A-paneel).

Dat zou duiden op de hoge positionering en het net iets boven het vlak van het scharnier uitkomend.
Nu zal het niet zo heel veel uitmaken want het wordt altijd wel dicht, maar vind het wel mooi om het weer als origineel te herstellen.
Dus als iemand een foto heeft van hoe het hoort, graag!

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate