Vertraagde vrijstelling van wegenbelasting?

vrijstelling per 24 janOp 10 november kreeg ik een brief van de Belastingdienst met als dagtekening 14 november over het feit dat mijn Volvo 245 GLE als 25-jaar of oudere auto op mijn naam staat. Dit twee weken nadat ik het kentekenbewijs had ontvangen van de RDW. Hoewel de auto al in 2010 ouder dan 25 jaar is geworden staat er in de brief de volgende (in mijn ogen vreemde) zin:

Met ingang van 24 jan. 2012 verleen ik u daarom vrijstelling van wegenbelasting.

Ik ben erg benieuwd wat er nu gaat gebeuren in de tussenliggende periode van aanvang tenaamstelling tot die datum. Zou ik daarvoor een aanslag krijgen? Ik ben benieuwd.

Mijn Volvo 245 is nu in elk geval belastingvrij. Er zijn vele geruchten over welke kant het op gaat met de wegenbelasting van oldtimers.

 • Vanuit Belastingdienst: dat een auto een “datum eerste tenaamstelling in NEDERLAND” moet hebben van voor 1987 om nog belastingvrij te worden.
 • Vanuit FEHAC: dat er wellicht teveel met oldtimers gereden wordt zodat de politiek het kan bestempelen als “oneigenlijk gebruik”
 • Vanuit politiek: dat de huidige bevoren regeling toch weer ontdooid wordt (zie ook Oldtimers toch MRB-vrij)

We zullen zien…..

2 gedachten over “Vertraagde vrijstelling van wegenbelasting?”

 1. Na alle geruchten is er afgelopen week een verrassende beslissing genomen. De bevroren regeling voor oldtimers is weer ontdooid.
  Er gaat een overgangsregeling gelden en de vrijstellingsgrens wordt geleidelijk opgetrokken van 25 naar 30 jaar. Voor de auto’s die na 31-december-2011 de leeftijdsgrens bereiken gaat een gedeeltelijke vrijstelling gelden. De brandstof toeslag voor LPG en diesel moet nog wel betaald worden. Voor auto’s die op 31 december 2011 al ouder dan 25 jaar zijn verandert er niets.

  Meer info in het persbericht van de Fehac (pdf).

  En het Kamerstuk: Wijziging van de Wet op de belasting van personenauto’s en motorrijwielen……

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate