Versnellingspook automaat aangepast van BW55 naar AW71

versnellingspook voorbereidenNu het kickdown steuntje is aangepast, kon ik verder met de volgende voorbereidingen van de inbouw van m’n AW71 in m’n Volvo 240. Eerst de oliepan van de automaat vastgezet. Nu de kickdown kabel in orde is, hoeft deze niet meer los.

Daarnaast de automaatpook voorbereid. Ik had een pook uit een 240 uit 1994 met het knopje aan de zijkant voor de bediening van de overdrive. Die had echter een ander afdekkapje en deze is niet uitwisselbaar met het oudere type wat ik heb.

Daarom heb ik het hele binnenwerk van de AW71 pook overgezet in het “bakje” van de BW55. Daarvoor moest ik wel even een doorvoer gat maken voor de voeding van de overdrive solenoide. Nu nog even de kabelboom met het relais maken.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate