Verse APK voor Volvo 245 GLE

Volvo 245GLE APK goedgekeurdYes! Sinds vandaag heeft mijn 245 GLE en verse APK tot 20 oktober 2013. Deze keer naar AutoService Twello geweest. De achteruitrijlichten bleken het alleen niet te doen. Daarom even het schema opgezocht in het Greenbook TP30808-1 Wiring Diagrams 240 Series 1985. Daaruit bleek dat het eigenlijk een heel eenvoudig schema is en dat er niet eens een relais tussen zit. De achteruitrijlichten worden rechtstreeks geschakeld door de schakelaar bij de automaat pook. Daardoor kunnen de contacten wel inbranden. Online vond ik een mooie beschrijving “Neutral starter / Reversing light switch repair“. Ter plekke even de schakelaar opengemaakt. De contacten waren inderdaad wat vuil. Na even goed schoonmaken met contactspray deden ze het weer. Vriendelijke en goede service bij deze garage en bovendien niet duur! Hier ga ik in het vervolg altijd heen.

APK autoservice Twello

Nog een paar kleine dingen en dan gaat de Volvo 245 GLE helaas toch in de verkoop. Ik heb inmiddels de Volvo 940  en om hem echt mooi te krijgen zit er toch nog wel wat werk in voor de puntjes op de i. Onder andere een bumperhoek vastzetten, elektrische ramen en centrale vergrendeling aansluiten, verder conserveren, etcetera.

Volv 245GLEklaar

Te koop

Inmiddels staat deze auto inderdaad te koop voor 3300 euro

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate