Van Volvo naar Volkswagen

van volvo naar vwAl een tijdje had ik mijn Volvo  245 GLE te koop staan. Ik had wel wat reacties, maar mensen zagen er zonder hem gezien te hebben dan toch weer vanaf. Ook kreeg ik een aantal verzoeken of ik een auto in wilde ruilen, maar daar zat ik niet echt op de wachten. Dat bracht mij echter wel op het idee om eens te kijken bij andere advertenties die expliciet aangaven dat inruil een optie was. Omdat mijn vriendin een camper helemaal geweldig vindt, keek ik ook in de camper sectie. Toen kwam ik een Volkwagen T3 uit 1980 tegen. Weliswaar zonder APK, maar inruil van een oldtimer met APK was een optie. Na enig contact met de eigenaar van de VW bus, kwamen we overeen dat we een ruil met gesloten beurs zouden doen waarbij ik een groot deel van het optiepakket (oa turbo velgen en airco) erbij deed.

Maar ja, hoe krijg je een bus van 1540 kg zonder APK thuis? Mijn Volvo 940 mag maximaal 1600 kg trekken. De camper stond in Ter Apel en ik vond de advertentie van autotransporteur Florian die uiteindelijk de bus in Ter Apel heeft opgehaald en hier heeft afgezet. Op de terugweg nam hij de Volvo 245 mee en die heeft hij weer in Ter Apel gebracht. Zeer goede service tegen een schappelijke prijs!

245 onder carport

Nu de Volvo 245 weg is, kan de 940 mooi onder de carport.

Ruil vol vertrouwen
Zowel de verkoper van de Volkswagen als ikzelf hebben de andere auto van tevoren niet gezien. Ik was er niet toen Florian de bus kwam afleveren en had alles voor hem klaargelegd. Mooi dat dat allemaal zo kan!

In het echt was de camper er wel wat slechter aan toe dan ik had verwacht. Hij heeft toch redelijk wat roestgaten en er komt water naar binnen. Ook startte hij niet en lijkt de startmotor vastgeslagen. Hopelijk is dat een kwestie van loskrijgen. Al is de oude eigenaar erg behulpzaam met kennis over de T3, eventueel benodigde reserveonderdelen en connecties voor het vinden van reparatieplaatwerk, dus dat komt wel goed. In elk geval maar even zorgen dat hij de komende maanden droog komt te staan onder iets van een provisorisch afdak. Dan in het voorjaar er echt mee aan de slag om hem weer APK waardig te maken.

Maar eerst morgen maar even naar het postkantoor om hem over te schrijven.

Apart of niet?

Maar ja, dan is de vraag: “Ga ik de sleutelupdates aan de T3 op deze Oude Volvo blog zetten, of begin ik daarvoor een aparte site?” Wat denk jij als lezer van oudevolvo.nl?

T3   poll

Alvast bedankt voor het stemmen en meedenken.

4 gedachten over “Van Volvo naar Volkswagen”

  1. Hoi Lars,

    Goede keuze van je vriendin, is ook wel leuk om je aan te melden op het bus-forum.nl.
    Hier zijn ‘bijna’ alle T3 liefhebbers verzameld en is ook een zeer actief forum.

    Groeten Jan (Black Moose)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate