Tech Edge breedband lambda gekocht

Tech Edge 3A2Laatst had ik al de toebehoren binnen en nu dan ook de controller zelf. Een breedband lambdasensor is een mooi systeem om de motorafstelling onder belasting te controleren. Hiermee meet je namelijk het zuurstofgehalte in de uitlaat wat weer iets zegt over het soort verbranding (te arm of te rijk). Deze controller is een 3A2 gemaakt door Tech Edge in AustraliĆ«. Hij heeft de mogelijkheid om zelf data op te slaan en je kunt er via USB een computer op aansluiten. Daarop kun je dan weer software draaien om het geheel uit te lezen. Daardoor is er dus geen aparte display nodig. Ook kun je nog allerlei andere sensoren aansluiten op de controller, zoals toerental. Ik ga hem niet vast inbouwen in een van m’n auto’s, maar ga alle auto’s voorzien van een schroef in de uitlaat zodat ik de uitleesapparatuur er makkelijk op aan kan sluiten.

2 gedachten over “Tech Edge breedband lambda gekocht”

    • Nee, nog niet, ik moet het schroefdraad nog in m’n uitlaat lassen en even een dop vinden die erin kan op het moment dat ik de lambda niet in gebruik heb.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate