Verkocht: Volvo 123GT uit 1969 op LPG met nieuwe APK

Om ruimte te maken voor een volgend project heb ik besloten om mijn rode Volvo 123GT toch maar te gaan verkopen.

Is inmiddels verkocht.

IMG_9144_rechtsachter   schuin

En ja, het is een echte met type 133351 (zie ook ‘Hoe herken ik een echte 123GT‘)

typeplaatje   123gt
typenummer papieren

Hij is uitgevoerd met de volgende opties:

 • J-type overdrive
 • Dubbele SU carburateur
 • Toerenteller op dashboard
 • Geïntegreerd pennenbakje in dashboarddekje
 • GT stuur
 • Slaapbeslag
 • Mistlampen voor met covers
 • Mistlamp achter
 • 6J brede velgen met goede banden
 • Zeldzaam beige interieur met voorstoelen met hoofdsteunen
 • Talbot spiegels op de voorschermen
 • Simons sportuitlaat
 • Alarmlichten
 • Net nieuwe APK dus geldig tot 12 augustus 2016
IMG_9114_slaapbeslag
IMG_9117_dashboard   met   pennenbakje
IMG_9119_mistlampen
IMG_9135_motorruimte

Import uit Zwitserland

In 1969 zat de 123GT al niet meer breed in het leveringsprogramma van Volvo maar werd hij nog wel sporadisch geleverd in met name Zwitserland en Japan. Bekijk ook de originele folder uit 1969. Het voordeel van een 1969-er is dat je wel de laatste (veiligheids)verbeteringen hebt zoals een gescheiden remsysteem, deelbare stuurkolom en natuurlijk de B20B motor.

De auto is in 1999 naar Nederland gehaald en in 2007 overgespoten. Tevens is de auto voorzien van een LPG installatie en heeft de cilinderkop geharde klepzittingen.

IMG_9154_op   brug   Meintjes   LV
IMG_9108_zijkant   linksachter
IMG_9101_rechtsvoor
IMG_9127_achterkant   liggend

En hierbij een filmpje van hoe de motor loopt.

Verkocht

NB. verwacht voor dat geld geen perfecte 123GT, want dan zit je in de prijsklasse ruim boven de 10K (bijvoorbeeld deze al is die al verkocht).

Nu rijden en fine-tunen en in de toekomst verder opknappen

Naast bovenstaande foto’s kun je ook nog een idee krijgen van wat ik aan de auto gedaan heb aan de hand van de blogposts. Om hem weer APK waardig te maken heb ik redelijk wat laswerk aan de bodem en voorkant gedaan. Hij kan er nu weer even tegenaan, maar ik verwacht wel dat er in de toekomst nog meer werk nodig is. Zo is er nu al een aantal plekken zichtbaar, ondermeer bij het linker voorscherm en linker achterscherm.

roestplekje   voorscherm
roestplekje   achterscherm

Daarnaast zijn er nog wel wat fine-tune punten. Zo verzuipt hij bij het starten op LPG vrij snel (ondanks een nieuw geplaatst LPG relais met korte choketijd). Ik denk dat de motor afstelling even nagekeken moet worden door een LPG specialist met CO meter.

De autohoes zit bij de koop inbegrepen.

inclusief   autohoes
Volvo   123GT   uit   1969   te   koop

Update: Verkocht en opgehaald

123gt   verkocht   marktplaats2

De auto is gisteren (maandag 6 oktober) verkocht en vandaag opgehaald. Ik had hem sinds een week op Marktplaats staan. Hoewel je op de radio advertenties hoort als “Waarom betalen als het ook gratis kan, zet je auto op….” is Marktplaats blijkbaar toch de plek om je auto te verkopen. Ik had hem op 12 september hier op m’n blog te koop gezet en vermeldingen geplaatst op het VolvoKV forum, volvolvo.nl, de Facebook verkoop groep van volvo-forum.nl en op diverse gratis advertentiesites. Dit leverde veel kijkers op, maar nog geen kopers. Na marktplaats deed mobile.de het nog het beste. Hier werd de advertentie 1819 keer bekeken, 24 keer als favoriet opgeslagen en kreeg ik 14 e-mail aanvragen waaronder een aantal erg serieus geïnteresseerde mensen uit Duitsland, Denemarken en Zweden. Sinds 13 september op tweedehands.nl slechts 94x bekeken en op speurders.nl 89x bekeken.

Op marktplaats op moment van verkopen 1751x bekeken en 36 keer als favoriet opgeslagen nadat hij er een week op had gestaan. Vandaag op het moment van verwijderen is hij in totaal zelfs 1860x bekeken. Hij gaat naar iemand die schreef:

Ik ben al heel lang op zoek naar een GT en dit lijkt me een prachtig project.

Kan ik aan de slag met mijn Amazon combi.

123GT   opgehaald

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate