Taxatie Volvo Amazon door Volvo Klassieker Vereniging

Mijn taxatie is alweer bijna drie jaar oud. Hoeveel de auto inmiddels in beduidend mindere staat is, laat ik hem wel altijd taxeren. Op de eerste dag dat ik de auto had werd ik van achteren aangereden buiten mijn schuld om. Ik heb toen (dat was nog voor de restauratie in 2004) ‘roest aftrek’ gekregen. Met een taxatierapport had ik een stuk sterker gestaan.

Als voorbereiding even door de wasstraat gegaan. Normaalgesproken was ik hem liever met de hand, maar daar had ik nu geen tijd voor. Een schone verschijning helpt toch weer iets voor de waarde is mijn ervaring.

Wasstraat IMG 8637

Daarna door naar Ruurlo waar bij Harrie Arendsen de sleuteldag van Regio Oost van de Volvo Klassieker Vereniging was.

Sleuteldag Harrie Arendsen IMG 8645

Gezien de staat van de auto wilde Gerrit (de taxateur van de Technische Commissie) de auto graag op de brug zien.

Amazon op brug IMG 8649

Zelf ook even mee kunnen kijken aan de onderkant. Daar zit inderdaad wel het nodige werk. De APK vorige maand is denk ik net-aan geweest.

Inspectie onderkant IMG 8652

En ook de rechterdeur is geen pluspunt voor de taxatie. Maar goed, hij moet nog even door tot de elektrische combi klaar is.

Taxatie roestige deur IMG 8655

Daarna mochten m’n kinderen onder mijn begeleiding de brug weer omlaag doen.

Brug weer naar beneden IMG 8663

En gingen we nog even naar buiten voor wat foto’s voor in het rapport.

Fotos voor rapport IMG 8667

Het bleek dat ik een waardebon kreeg ter grootte van het bedrag van de taxatie.

Taxatie tegoedbon IMG 8689

Het is dus al erg goedkoop en nu dus zelfs gratis (aangenomen dat je altijd wel onderdelen nodig hebt van de clubshop).

Dus: ongeacht de staat van je auto, laat hem taxeren!

Nu nog even het rapport afwachten en kijken waar hij op uitkomt. Doordat bij het systeem van de club de opties zoals trekhaak, overdrive, brede velgen en LPG installatie relatief zwaar wegen valt het doorgaans nog reuze mee qua taxatie bedrag.

Vervolgens met de kinderen nog een rondje gedaan over de parkeerplaats.

Op parkeerplaats IMG 8671

Autos op de foto IMG 8672

En de speeltuin natuurlijk.

Speeltuin IMG 8675

Harrie Arendsen had trouwens nog een 164 TE staan. Niet met alle opties, maar wel met de hoofdsteunen op de achterbank. Ook niet in topstaat, maar zeker wel een zeldzaamheid.

Volvo 164 TE IMG 8673

Regio Oost, Harrie Arendsen en Gerrit bedankt!

1 gedachte over “Taxatie Volvo Amazon door Volvo Klassieker Vereniging”

 1. Hoi Lars,

  Ben benieuwd hoe hoog de taxatie-waarde van de rode Ama was.
  Heb overigens genoten van jouw artikel in het clubblad over jouw project!

  Groeten, Jaap
  P.S.: ik woon in Den Haag, hoe kan ik de dichtstbijzijnde taxateur van Volvokv vinden?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate