Tappen en boren gekocht voor spruitstuk tapeind

tappen en borenTijdens het demonteren van het spruitstuk van mijn Amazon brak er helaas en tapeind af. Deze zit nu zodanig diep in de kop dat een beetje erop lassen geen optie was. Daarom maar twee setjes tappen en wat goede boortjes gekocht bij borentappenschuren. Ook maar meteen een tapkruk gekocht voor goede houvast en een spuitbus snij olie.

In eerste instantie ga ik proberen om met een gewone rechte maar linkse M10 tap het restant eruit te draaien al tappend. Mocht dit niet lukken, dan draai ik er een M10 boutje in en probeer ik het daarmee. Als ook dat niet lukt, ga ik een linksdraaiende boutuitdraaier proberen. Voor de zekerheid heb ik ook maar meteen een 1/2″ UNC set tappen gekocht voor als ik het draad er opnieuw in moet snijden.

2 gedachten over “Tappen en boren gekocht voor spruitstuk tapeind”

  1. Zo te zien is dat draadeind precies vlak met de kop afgebroken? Daar kan je altijd nog bobbels staal oplassen. Dan draaien met de griptang. Is me altijd nog gelukt.
    Door het materiaalverschil hecht de las eerder/beter op de bout dan het gietijzer. En door de enorme hitte en afkoeling tijdens het lassen verbreekt de roestbinding.

    Beantwoorden
  2. Dank voor je reactie! Ik vond de bout al wel aardig diep liggen. Maar de warmte van het lassen heeft inderdaad een gunstige invloed. Voor ik ga boren zal ik eens kijken of ik er wat druppels op kan hechten. Wel een goede suggestie dat het toch eerder pakt op de bout dan op de kop. Ik was toch nog bang om op de cilinderkop te lassen, maar dat zal wel meevallen dan.

    Wordt vervolgd…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate