Stroboscoop voor afstellen ontsteking gekocht

stroboscoop ATUNet toen ik mijn Volvo 142DL wilde gaan afstellen, ging mijn stroboscoop stuk. Een nieuw flitslampje besteld bij Brezan met dank aan Hella voor het typenummer. Na monteren van dat nieuwe lampje, hield hij er echter weer na een paar flitsen mee op. Daarom maar een low-budget nieuwe besteld. Ik kan de toerenteller van de oude immers nog gewoon gebruiken.

Meteen de ontsteking van mijn Amazon gecontroleerd, want die liep niet zo lekker na het plaatsen van de Denso Iridium bougies. Bleek dat ik de laatste bougiekabel vergeten was aan te sluiten. Nadat die goed dat en de ontsteking iets vroeger gezet te hebben, liep hij als een zonnetje. Ook de ontsteking van m’n 142DL gesteld. Die stond veel te laat. De auto trekt nu een stuk beter.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate