Startproblemen Volvo 940 op vakantie

Tijdens onze vakantie kreeg de 940 kuren. Na een paar dagen stilstand wilde hij nog maar net starten, maar na even stoppen helaas niet meer. De accu was na een paar keer starten al leeg. Deze had ik 3,5 jaar geleden geplaatst dus op zich kon die wel aan vervanging toe zijn. De heuvel afrollen en zo starten mocht niet baten, te weinig snelheid.

autopech   op   vakantie

Daarop een auto kunnen lenen op de camping en naar de lokale automaterialen zaak om een nieuwe accu te kopen. Deze er ter plekke in gezet.

accu   vervangen

Uiteraard ging de motor nu weer soepel rond, maar hij wilde niet aanslaan. De lege accu was dus slechts een gevolg en niet de oorzaak. Alleen bij volgas pruttelde hij soms een beetje, maar hij sloeg niet aan. Het leek alsof hij verzoop. Uiteindelijk van iemand op de camping een sleepje gekregen. Door hem in z’n één te zetten en zo de motor toeren te laten maken tijdens het slepen sloeg hij aan.

Gelukkig de twee keer daarop gewoon kunnen starten en zo zowel thuis als bij de garage terecht gekomen.

nagekeken   door   autoservice   twello

Warme start doet hij echter prima en ik had de auto aan het eind van de dag alweer nodig. Eenmaal bij de garage deed het probleem zich dus niet meer voor. Hij heeft dus niet veel meer kunnen doen dan de auto uitlezen. Er stonden wel veel storingscodes in. Wel meteen maar even de achterremmen laten doen, nieuwe schijven en blokken.

achterremmen   vernieuwd

Ook meteen even door de wasstraat laten halen. Ziet er toch weer netjes uit voor een auto van inmiddels 20 jaar oud.

auto   gewassen

Update: Vanmorgen ging de koude start nog niet zo goed als de warme, maar hij deed het wel weer gewoon. Binnenkort misschien nog maar eens langs brengen en dan een nacht laten staan.

 

14 gedachten over “Startproblemen Volvo 940 op vakantie”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate