Spruitstuk weer op Volvo Amazon gemonteerd

spruitstuk gemonteerdMijn plannen om de dubbele solex carburateur op mijn Amazon te zetten, heb ik nog maar even uitgesteld. Ik heb nog niet alle benodigde onderdelen binnen en het is toch wel handig als de Amazon weer rijdt.

Eerst moesten echter de afgebroken tapeinden in de kop en het spruitstuk gerepareerd worden. Inmiddels had ik ook de benodigde gereedschappen in huis zoals linkse tappen en boutuitdraaiers.

Van Marc kreeg in nog de tip om toch oplassen te proberen omdat de las toch beter hecht op het tapeind dan de kop. De tweede poging om er een prop op te lassen en het restant tapeind er daarmee uit te halen werkte.

tapeind losEen heel klein bolletje is dan al genoeg. Het tapeind verwijderen uit het spruitstuk ging minder soepel. Ik heb er een aantal keer een moer op gelast, maar telkens brak het restant tapeind af, of ging de las weer los. Uiteindelijk heb ik het oude tapeind opgeboord en er met de linkse tap nieuw schroefdraad in gezet. Of eigenlijk het schroefdraad opnieuw gesneden op dezelfde plek.

spruitstuk tapeindDaarna kon ik er vanaf de bovenkant een bout in draaien waardoor er nu een nieuw stuk tapeind doorheen steekt.

De motor loopt weer een stuk mooier en pakt na het nog iets afstellen van de verdamper goed op. De oorzaak van het eerder slecht lopen, was dan waarschijnlijk toch valse lucht via de spruitstukpakking.

2 gedachten over “Spruitstuk weer op Volvo Amazon gemonteerd”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate