Spruitstuk Amazon gedemonteerd – tapeind afgebroken

spruitstuk demonterenNadat alle ontstekingsdelen vernieuwd waren en ik kleppen had gesteld en de compressie goed was, kon valse lucht bijna nog maar de enige optie zijn voor het slechte stationair lopen. Dit vermoeden werd bevestigd in de reactie van Ramon op mijn vorige blogpost.

Daarom maar een begin gemaakt met het demonteren van het spruitstuk om er een nieuwe pakking tussen te zetten. Hij lekte bij de uitlaat en vermoedelijk dus ook valse lucht bij de inlaat. Helaas brak het achterste tapeind af. Daardoor moest het hele spruitstuk eraf. Bij het verwijderen van de voorpijp, brak ook nog eens een tapeind van de uitlaat af.

tapeind afgebroken

Helaas is er ook echt geen vlees meer om nog iets op te kunnen lassen. Daarom maar even een 1/2 duims tap, goed scherpe boortjes en een set linkse tappen aanschaffen om de resten eruit te krijgen.

Misschien daarna maar meteen m’n dubbele solexen plaatsen waar ik al speciale mengstukken voor heb gekocht.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate