Solenoide J-type overdrive vervangen

J solenoideGisteren reed mijn Amazon opeens erg vreemd. Het leek wel alsof de versnellingsbak slipte in z’n drie. Als je gas gaf in z’n drie pakte hij prima op, het lijkt alleen iets vertraagd. Bij remmen op de motor in z’n drie lijkt hij wel gewoon vrijwel ongeremd door te rollen terwijl het toerental van de motor wel omlaag gaat. Het leek wel of de overdrive aan en uit ging zonder dat deze elektrisch geschakeld werd. Via het V44 forum kwam de gouden tip van Frans:

Ik heb dit ook gehad en dit gebeurt volgens mij alleen bij de solenoid van een J-type. Deze gaat als de solenoid intern lekt vanzelf werken.

Gelukkig had ik onlangs toevallig een M410 bak gekocht en die heeft ook een J-type overdrive met dezelfde solenoide. Die heb ik dus maar even geplunderd voor de test. Van die bak kende ik de historie niet, maar goed het was het proberen waard. Even sleutelen en de andere solenoide zat erin. Een proefritje gemaakt het het werkt! De overdrive doet het gewoon en de overdrive gaat niet meer uit zichzelf aan en uit in z’n 3. Morgen nog een iets langere proefrit maken zodat de olie in de bak even goed warm wordt. Hopelijk blijft de storing dan ook weg.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate