Sleuteldag regio Oost Volvo Klassieker Vereniging

Volvo Nieuwenhuijse DeventerVandaag was de sleuteldag van de Regio Oost van de Volvo Klassieker Vereniging bij Garage Nieuwenhuijse in Deventer. Een mooie gelegenheid om wat van m’n APK punten van m’n Amazon aan te pakken op de brug. Daardoor vooral druk aan het werk geweest en niet heel veel mensen gesproken.

Eerst begonnen met het loshalen van de oude stuurkogel. Met dank aan Arjan voor het helpen met even goed steunen, lukte het uiteindelijk om de oude los te krijgen door hem te laten schrikken.

spoorstangkogel

De nieuwe zo goed mogelijk hetzelfde in de spoorstang gezet, al zal ik hem sowieso even laten uitlijnen.

Daarna even de onderste fuseekogelhoes vervangen. Helaas zat er geen nieuwe klemring voor de onderkant bij degene die ik nieuw besteld had, maar twee elastiekjes voor de bovenkant. Gelukkig had ik nog een reserve nieuwe bij me.

Tot slot nog maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om m’n olie te verversen.

olie verversen

Dat is wel makkelijk op de brug. Ik had al een nieuw filter en voldoende olie bij me. De vorige keer was in april 2011 en dat was alweer 5000 km geleden. Inmiddels staat de teller op 10800 (al wel minimaal 1x rond geweest).

Nu voor de APK nog m’n linker koplamp iets omhoog stellen, banden wisselen en een stukje remleiding vervangen. Helaas hadden ze bij de Volvo garage geen fels gereedschap. Daar gebruiken ze altijd kant en klare leidingen.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate