Servicemanual Bahco 3500 standkachel gekocht

Bahco   3500_servicemanualOnlangs heb ik een originele Bahco 3500 standkachel voor mijn Volvo Amazon gekocht. Uit een aantal accessoire boeken bleek al dat hij nog niet helemaal compleet is. Zo mist ondermeer de brandstofpomp en het circuit om het koelwater te verwarmen. Los daarvan had ik nog geen aansluitschema of installatie handleiding. Na wat zoeken vond ik op Internet een Zweedstalig servicemanual voor de Bahco 3500 te koop. Deze gelijk besteld en die kwam vandaag binnen.

Update: Inmiddels heb ik het document gescand en is het hieronder te downloaden:

pdf icon Bahco 3500 standkachel servicemanual

Dat geeft ondanks dat het in het Zweeds is erg veel duidelijkheid en informatie. Vrijwel alles staat erin, een beschrijving van de werking, hoe de timer werkt, de verschillende onderdelen, een mechanisch aansluitschema en een elektrisch schema. Tevens staat er een handige probleemoplosser in.

probleemoplosser_Bahco   3500

aansluitschema_Bahco   3500_Volvo

Belangrijkste onderdeel wat ik nog niet heb is de brandstofpomp. In de handleiding staat dat het vanwege de druk belangrijk is om een originele te hebben. Helaas wordt de druk die het systeem nodig heeft niet vermeldt. Hopelijk kan ik dat nog achterhalen en een geschikte pomp vinden. Tips hierover zijn welkom. Ook ben ik nog op zoek naar een voorbeeldfoto van hoe de unit in een Amazon ingebouwd eruit ziet.

3 gedachten over “Servicemanual Bahco 3500 standkachel gekocht”

 1. HA Lars, ik bezit een originele amazon met af fabriek de standkachel. EN met alles zoals het hoort. Kan wat foto’s vor je maken en mailen, maar ben ook bezig mogelijk alles eruit te halen en dan mogelijk voor verkoop. Alles compleet dus.
  Rob Hendriks

  Beantwoorden
 2. He Rob en Lars.
  Ik heb ook een bahco3500 standverwarming. Alles bedraad. Maar ik heb geen bougie. Hoe kom je daaraan?
  Groeten,
  Hub. Starmans

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate