Schuifdak Volvo 244 GLE dichtgeplakt

Golde schuifdak dichtgeplaktSinds de poging tot inbraak in mijn auto, lekte het schuifdak. Ik had het schuifdak rubber al wel vervangen en hierdoor werd de lekkage wel minder, maar echt droog bleef het helaas niet. Het water verzamelde zich bij de voeten van de passagiers achter de bijrijdersstoel. Omdat het dak toch ooit al dichtgeplakt en geschroefd heeft gezeten, heb ik hem ook maar weer dichtgemaakt. Het aantal echt mooie dagen om met het dak open te rijden zal nu wel snel minder worden.

2 gedachten over “Schuifdak Volvo 244 GLE dichtgeplakt”

 1. Hallo,

  Mijn schuifdak heeft hetzelfde probleem. Waar heb je die rubber gekocht? Maat van het dak is 90 x 50 cm. Ding gaat niet meer open en dus ook dichtgeplakt. Lekt op dezelfde plaats, achter de rechtervoorstoel. Kennis gaf aan dat het misschien de afvoerslangetjes waarvan er 4 aan de bak zitten kunnen zijn. Ik weet niet welke dak het is maar aan de posts die ik gelezen heb te zien een hollandia.
  Mijn Volvo is een 240 uit 92

  Graag reactie

  Ger Straten
  Den Bosch

  Beantwoorden
  • Volgens mij werd in de 240 van origine een Golde dak geplaatst. Daarvoor zijn er twee rubbers. De voorste met onderdeelnummer 3540465 en die kocht ik via eBay. De achterste heeft onderdeelnummer 1255335.

   Maar als jij een later geplaatst dak hebt, is de kans inderdaad groot dat je een Hollandia dak hebt.
   In dat geval zal het schuifdak zelf vermoedelijk ook van glas zijn.
   Wellicht passen de hierboven genoemde rubbers dan ook, maar dat kan ik zo niet beoordelen.

   Wel kan ik je aanraden om contact op te nemen met Chanty van carroofservice uit Oisterwijk. Hij kan je denk ik uitstekend helpen.
   Ik ben bij hem terecht gekomen voor het schuifdak in mijn combi.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate