Schuifdak rubber Volvo 244 GLE vervangen

schuifdak rubber vernieuwenBij het vernielen van de linker achterruit van mijn Volvo 244 GLE hebben ze ook geprobeerd om het schuifdak te forceren. Hierdoor is het dak gaan lekken. Er lag opeens een flinke plas water achter de bijrijdersstoel en het dak zat er scheef in.

Gelukkig had ik al een keer via eBay in Amerika een nieuw voorste schuifdak rubber gekocht. Dit was dus een mooie gelegenheid om dit erin te maken. Helaas vrees ik dat dat nog niet voldoende is. Aan de achterkant sluit het dak nog steeds niet goed. Dat rubber dus ook maar even vernieuwen. Daarnaast is er misschien ook iets mis met de afwatering. Ook al lekt het schuifdak, dan zou het nog netjes moeten afwateren. Ook maar even naar de afvoer kijken en deze goed schoonmaken.

4 gedachten over “Schuifdak rubber Volvo 244 GLE vervangen”

  • Ik heb gewone Velpon knutsellijm gebruikt. Maar wat bisontix werkt denk ik ook. Het is wel handig als de lijm wat volume heeft doordat het rubber het een beetje opzuigt. Heel veel lijm is er ook niet nodig omdat het dak hem ook wel netjes aandrukt het grootste deel van de tijd.

   Beantwoorden
 1. Hallo, mijn schuif/dakraam lekt ook
  Nou is mijn vraag waar heeft u de rubbers gekocht (ebay las ik?) Waar moet ik dan op zoeken?
  Alvast bedankt

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate