Reparatie bumpersteun houder rechtsachter

Nu het lasergesneden plaatwerk op basis van mijn CAD tekening binnen was, kon ik ook achter weer verder. Om de hoek achter af te maken en het schelpje te kunnen positioneren moet ik eerst de bumper goed kunnen passen en vastzetten.

Eerst de basisplaat maar eens conform ontwerp gezet.

basisplaat   gezet

Vervolgens de andere kant ook en met hulp van de trekhaak en bumper ze maar eens compleet met tussenstuk gemonteerd.

basisplaten   passen   met   bumper   en   trekhaak

Op zich passen de delen mooi op elkaar.

herproductie   bumpersteun   houder

Ware het niet dat de bumper nu te hoog (of eigenlijk te laag) uitkomt en niet meer mooi aansluit op de auto. Dit gold met name voor het voorste gat dus die heb ik wat verplaatst.

gaten   groter   gemaakt

Daardoor raakte ik echter van de regen in de drup want hierdoor paste de bumpersteun er niet meer in en kwam deze tegen het tussenstuk aan.

Gelukkig had ik een aantal basisplaten extra besteld. De volgende dus net iets anders omgezet waardoor hij iets schuiner achterover komt te staan. Ik had al wat ruimte overgelaten tussen het uiteinde en het tussenstuk en dat kwam nu mooi van pas.

anders   omgezet

Dat oogt al een stuk beter. Nog niet helemaal mooi in lijn, maar de bouten gaan er in elk geval doorheen.

bumpersteun   houder   rechts   passend   maken

De bumper lijnt nu stukken beter uit, maar nog niet helemaal goed genoeg naar mijn smaak.

bumper   past   al   heel   aardig

De punt duikt nog teveel het schelpje in terwijl er tegelijkertijd een kier bij de body is. Nu lijken er ook wat rimpels te zitten in de bocht, dus wellicht is de bumperhoek ontzet. Ook nog maar even passen met de bumper van de blauwe en voor de zekerheid ook de hoek van mijn nieuwe RVS bumper erbij pakken.

Ook herproductie bij Dries

En precies op de dag dat ik deze slag maakte met mijn bumpersteunen, plaatste Dries van Volvo Klassiekers een update op Facebook waarin hij zijn RVS herproductie bumpersteun houders toont.

RVS   herproductie   bumpersteunen   combi   Dries

Deze worden handgemaakt op basis van originele voorbeelden. Ze zijn voor 34,95 per kant te koop in zijn webshop. Niet duur, maar ik heb toch besloten om met mijn eigen verder te gaan. Die ogen weliswaar minder origineel, maar daar zit ook al veel tijd en energie is en passen nu goed.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate