Remslangen achter van Volvo 240 vervangen

remslangen achter vervangenIn een proces om de remmen van mijn Volvo 245 GLE rondom te vernieuwen, heb ik ook de remslangen achter vervangen. Op de afgelopen Volvo Klassieker beurs had ik de remslangen al gekocht. Helaas ben ik toen vergeten om ook twee nieuwe moertjes te kopen waarmee de remslangen op de achteras aan het steuntje vast zitten. Officieel is dit onderdeelnummer 946911 maar het is gewoon M10 metrische draad, dus misschien kan ik bij een ijzerwarenzaak ook al wel van die platte moertjes kopen.

2 gedachten over “Remslangen achter van Volvo 240 vervangen”

  • Hoi Twan,

   Dat dacht ik eerst ook, maar de M10 moeren die ik heb liggen hebben allemaal grover (ik denk x1,5) draad.
   Als de ijzerhandel alleen hoge moeren heeft, maar wel met de juiste draad, maak ik ze inderdaad gewoon plat.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate