Remlichten Volvo Amazon gemaakt en remleiding vervangen

Laatst gingen we de 940 ophalen bij de APK en toen reed ik achter de Amazon aan terug en viel me op dat de remlichten het niet deden. Doordat de lampen wel gingen branden toen ik de stekkertjes bij de remdrukschakelaar tegen elkaar deed, was die schakelaar de eerste verdachte oorzaak. In 2010 had ik deze remlichtsensor echter ook al vervangen, dus dat zou wel vreemd zijn. Bovendien was de weerstand door de schakelaar wel gewoon nul op het moment dat er remdruk op stond. Toen ik hem eruit wilde draaien scheurde echter de remleiding aan de bovenkant in het verdeelblokje en was ik dus nog wat verder van huis.

remverdeelblokje   amazon   IMG_7936

Maar goed, als een leiding zo snel scheurt was hij hard aan vervanging toe. Gelukkig had ik vorig jaar een midlock rem fels setje en leiding buigtang gekocht. De leiding had ik ook op voorraad, dus was het een kwestie van een nieuwe leiding maken voor naar de rembekrachtiger.

Allereerst de leiding voorbereiden door hem goed vlak af te snijden en af te bramen. Daarna de juiste hoogte uit laten steken uit de klem.

Remleiding   felsen_randje   laten   uitsteken   IMG_7931

Daarna de passende adapter erin zetten en aanpersen.

Remleiding   felsen_randje   trompen   IMG_7932

Zo ontstaat de enkele fels.

Remleiding   felsen   stap   1_enkele   fels   IMG_7933

Deze is echter nog niet geschikt voor gebruik. Met dit gereedschap moet je altijd dubbel felsen door de punt erin te drijven.

Remleiding   felsen         nadrukken   IMG_7934

Daardoor ontstaat de dubbele fels.

Remleiding   dubbele   fels   IMG_7935

Uiteraard wel eerst de juiste nippel om de leiding schuiven anders kun je opnieuw.

Vervolgens de leiding gemonteerd en ontlucht en bij wijze van test even de remdrukschakelaar uit m’n combi geleend. Daarop deden de remlichten het weer prima.

remdrukschakelaar   vervangen

Binnenkort dus nog maar even een nieuwe schakelaar voor de combi aanschaffen.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate