Remleiding rechtsvoor Volvo Amazon vervangen

remleiding gefelstVandaag weer even verder gegaan met het APK klaar maken van m’n Amazon na de inspectie onlangs. De Volvo garage tijdens de sleuteldag had geen remleiding fels gereedschap. Dat was te duur om zelf te doen en ze kochten altijd kant en klare leidingen. Nu begrijp ik ook erg goed waarom. Ik ben een hele avond bezig geweest met één remleiding.

De remleiding die ik bij Volvo Klassiekers had besteld bleek iets dikker te zijn dan de originele leiding. Helaas had ik maar een type wartels besteld. Om de oude te kunnen hergebruiken moest ik dus heel iets van de leiding af schuren. Toen ik dacht hem klaar te hebben, bleek de nieuwe wartel die ik wel besteld had niet te passen in het remverdeelblokje. Daarom die er maar weer af gesneden en ook aan die kant de oude wartel hergebruikt.

De volgende keer koop ik ook een complete kant en klare set remleidingen. Morgen nog even ontluchten en dan verder met de andere APK puntjes.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate