Rem Volvo Amazon linksachter nagekeken

linker achterrem nagekekenTijdens het uitlijnen vanmorgen viel het de monteur op dat m’n linker achterwiel lang niet zo soepel rond ging als het rechter. Het leek wel of de voeringen niet meer goed terugkwamen. Helaas zat de remstelnok ondanks invetten bij montage muurvast. Met een paar tikjes op de remankerplaat kwam hij wel los, maar na het aantrekken en weer eraf halen van de handrem zat hij nog steeds vast.

Bij het verwijderen van de remtrommel sneuvelde helaas de remstelnok doordat de voeringen werden meegetrokken met de remtrommel. Gelukkig had ik een tijdje terug al nieuwe remstelnokken gekocht als reserve.

Uiteindelijk bleek dat de handremkabel de oorzaak was. Deze bewoog niet soepel genoeg waardoor hij niet terug ging. Als tijdelijke oplossing er maar even wat kruipolie in gespoten. Binnenkort maar even nieuwe handremkabels erop zetten.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate