RAW relais, M90 versnellingsbak olie, ruitenwisser en RX10 voor 940

Volvo   1161645_M90   versnellingsbakolie_IMG_7567In het kader van preventief onderhoud ga ik mijn M90 versnellingsbak van verse olie voorzien. Nu heb ik me laten vertellen dat het echt belangrijk is om hier Volvo olie in te doen en geen doorsnee versnellingsbakolie. Oorspronkelijk was dit onderdeel nummer 1161423-7 maar inmiddels heeft de M90 olie nummer 1161645. Dit heb ik bij de dealer besteld en opgehaald.

Daarnaast ook nog wat dingen bij Nordicar besteld. Heel soms doen de knipperlichten het niet. Even rust wil dan nog eens helpen. Daarom denk ik dat het relais kuren begint te vertonen en die ga ik uit voorzorg maar vernieuwen. Verder werkte de achterruitenwisser steeds minder goed en dat is onhandig zeker met zoveel modder op de weg en de vele regen. Ook nog wat RX10 gekocht om wat plekjes bij te kunnen werken aan de onderkant.

RAWrelais   ruitenwisser   RX10

De nieuwe ruitenwisser kon ik er zo op klikken. Het relais zit achter de asbak, maar daar kon ik zo snel zonder gereedschap niet bij.

2 gedachten over “RAW relais, M90 versnellingsbak olie, ruitenwisser en RX10 voor 940”

    • Dank voor die info. Het wisselen van de olie was bedoeld in het kader van preventief onderhoud, maar om heel eerlijk te zijn ben ik er nog niet aan toegekomen. Goed om te weten dat het dan op zich voorlopig ook niet nodig is.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate