RAL kleurenwaaier voor Caprotech RX10 gekocht

Persoonlijk vind ik de RX producten van Caprotech erg prettig en goed werken voor roestpreventie. RX5 bindt met de roest en zet deze om. RX7 is voor holle ruimtes en blijft juist wat plakkerig. De RX10 is voor de eindafwerking. Nadeel is echter dat het niet compatibel is met 2K lakken. Je kunt het dus niet met RX voorbehandelen en daarna overspuiten. Het is daardoor uitermate geschikt voor de binnenkant en onderkant van de auto. Het mooie aan RX10 is dat het in iedere RAL kleur te bestellen is. Dit deed ik al eerder voor mijn Volvo 1800ES, maar die was achteraf iets te licht.

RAL kleurenwaaier

RAL   kleurenwaaier

Om dat te voorkomen heb ik nu zelf een RAL kleurenwaaier aangeschaft. Hiermee kan ik dan makkelijk een Volvo kleur omzetten naar een RAL kleur die het dichtst in de buurt komt.

Daarop direct een liter RX10 besteld voor mijn 123GT. Hiermee ga ik de nieuw ingelaste delen behandelen.

Volvo   rood   46   wordt   RAL   3003

Voor de volvokleur nummer 46 ben ik uitgekomen op RAL 3003

Daarnaast ook meteen een liter besteld voor m’n Volvo Amazon combi.

Volvo   donkergroen   94   wordt   RAL   6009

Hierbij ben ik voor volvokleur 94 uitgekomen op RAL 6009.

Hopelijk komen de kleuren in de praktijk goed overeen.

Overzicht Volvo kleurnummers naar RAL kleuren

Ik heb bedacht om een overzicht te gaan maken met Volvo kleurnummers (in eerste instantie de meest gangbare voor de Amazon) naar RAL kleuren. Heb je een Amazon met een originele kleur (evt goed overgespoten) die nog niet in het overzicht staat en wil je me helpen? Ik zoek nog voorbeeldfoto’s van diverse kleuren. Bekijk het overzicht van Volvo kleuren naar RAL kleuren tot nu toe.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate