R-sport leren sportstuur en luchtfilter gevonden

R sport stuur 552034R-sport is het performance en GT accessoires assortiment van Volvo. Helaas zijn deze onderdelen voor de jaren 60 en 70 auto’s erg zeldzaam en dus lastig te vinden. Toevallig liep ik tegen een origineel R-sport stuur aan voor de 1973 en 1974 Volvo 140. Deze heeft artikelnummer 552034 en is terug te vinden op pagina 31 van de R Sport Catalog 1979 English. Zal erg mooi staan in mijn 144GL. Stuurt een stuk beter dan het huidige originele stuur.

Daarnaast vond ik bij diezelfde verkoper een luchtfilter insert (onderdeelnummer 552620) gevonden. Ik heb de originele behuizing van het R-sport luchtfilter voor gebruik in combinatie met de dubbele solex carburateur al wel liggen. Alleen het luchtfilterelement had ik nog niet.

R sport luchtfilter en stuur

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate