Plaatwerk donor combi casco gekocht en opgehaald

In januari kwam op Marktplaats een gestrand project voorbij bestaande uit een complete auto en een kaal gestraald casco in de epoxy. Op dat moment was het echter nog niet los te koop. Wel kreeg ik van de aanbieder een groot aantal foto’s die al meteen erg leerzaam waren voor hoe ik mijn reparatie kon aanpakken.

voorbeeldfotos   reparatie   achter

Hij had namelijk het rechter achterscherm er helemaal afgehaald. Begin juni kwam de complete auto weer te koop op Marktplaats, maar nu zonder het casco. Dit bleek nu wel los te koop en nog beschikbaar. Door mijn volle agenda en de afstand kon ik pas drie weken later iets logistiek combineren en gaan kijken. Het casco verscheen echter ook al op Marktplaats.

Een week voordat ik zou gaan kijken gingen beide advertenties echter op gereserveerd. Gelukkig voor mij ging deze koop alsnog niet door. Daarop ben ik vorige week donderdag gaan kijken.

Combi met veel werk en goede delen

Het bleek precies te zijn wat ik zoek. Aan de body zit nog zoveel werk dat de mensen die eerder waren gaan kijken het niet zagen zitten. Met andere woorden, niet erg om te slopen dus.

combi   gatenkaas

Tegelijkertijd is er al best veel aan de auto gedaan en dit werk is erg goed uitgevoerd. Meest in het oog springende was het rechter achterscherm. Dit was nog vrijwel origineel en waar nodig al goed en vakkundig gerepareerd en klaar om te plaatsen.

body   met   los   rechter   achterscherm

Heb ik meteen een mooi voorbeeld hoe ik dit scherm bij mijn auto los moet halen. Er zit nog wel meer nuttig plaatwerk aan, ondermeer de vloerplaten en het linker achterscherm. Ook de dorpels zijn nog grotendeels origineel maar ik weet nog niet of/hoe ik die er bruikbaar af zou kunnen krijgen. Hoe dan ook heb ik de auto gekocht. Dus met een autoambulance en mijn mover op pad om hem op te halen.

op   pad   met   de   mover

Ter plekke met een motortakel en krik de body op de mover gezet (weegt toch nog iets van 360 kg).

opladen   op   mover

En onderweg met gelukkig nog altijd mooi en droog weer (voor de verandering).

onderweg   met   kale   body

Kon ik ook even rustig het linker achterscherm bekijken tijdens een stop. Daar zit nog wel wat werk aan, maar is beter dan mijn huidige.

scherm   linksachter

De wielrand in het achterscherm is in elk geval nog 80% origineel.

wielrand   achterscherm   links   ook   grotendeels   origineel

Ook de dorpel is nog 90% origineel en lijkt helemaal hard. Ik denk dat ik de binnendorpel opoffer om hem er herbruikbaar uit te krijgen en ook de vloerdelen in tact te laten en als geheel eruit te halen.

dorpel   nog   origineel

Inmiddels staan de combi’s nu samen in de schuur.

vol   in   de   garage

Dat is wel wat vol dus ik ga de nieuwste aanwinst zo snel mogelijk pellen. Laat de puntlasboortjes maar komen.

6 gedachten over “Plaatwerk donor combi casco gekocht en opgehaald”

 1. He Lars, mooie aankoop en weer een leuk verhaal. Misschien even een tip voor het geval je het al niet op deze manier doet. Ik heb zelf ook heel wat puntlasjes afgeboord en kwam er achter dat als je de las eerst met 2.5mm voor boord het allemaal veel sneller gaat omdat je niet meer weg schiet. Steeds een druppel motorolie op de puntlas spuiten voordat je gaat boren verlengt de levensduur van het freesje aanmerkelijk.
  Heel veel succes

  Beantwoorden
  • Dankje Rob!
   Goede tip om snijolie te gebruiken. Ik gebruik doorgaans puntlasboortjes. Die schieten nauwelijks weg en boren mooi vlak en laten dus de onderliggende plaat in tact. Wel lijken die sneller bot te worden dan normale boortjes dus dan kon snijolie daarbij inderdaad wel eens goed zijn voor de levensduur.
   In dit geval scheelt het dat ik met de restanten niet veel meer van plan ben dus op de meeste plaatsen kan ik nu ook een gewone boor gebruiken en helemaal doorboren.

   Beantwoorden
 2. Lars, Waar heb jij een donor voort een combi gevonden? IK ben ook nog op zoek naar een donor voor onmderdeln o.a interieur etc. Mag ik jouw E-mailadres?

  Groeten, Fred Evertse

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate