Pedalenbox gewisseld naar kabelkoppeling

Origineel heeft mijn Amazon combi een hydraulische koppeling. De M400 die met het M410/B20 koppelingshuis achter de Siemens motor hangt, heeft echter kabel koppeling. Nu kan ik natuurlijk m’n hulp koppelingscilinder aanpassen zodat hij andersom werkt. Ik vind het echter mooier om hem helemaal naar kabelkoppeling om te bouwen. Ik had nog een 1970-er pedalenbox bewaard uit een sloper. Daarvan heb ik de bevestiging voor de hoofdremcilinder aangepast zodat er wel gewoon een HRC van een enkel systeem op past.

kabelkoppeling   en   enkel   systeem   HRC

In verband met ruimte voor de accubox kan ik namelijk geen geïntegreerde rembekrachtiger en gescheiden systeem kwijt.

Om de oude pedalenbox eruit te krijgen heb ik alle puntlasjes los geboord. Zowel aan de binnenkant.

puntlasjes   uitgeboord

Als ook onderaan bij de rand bij het schutbord.

puntlasjes   buiten   uitgeboord

Daarna kon ik de oude pedalenbox er zo uit pakken.

oude   pedalenbox   eruit

Rondom mooi schoon gemaakt, bij de nieuwe pedalenbak ook alle puntlassen uitgeboord en de contactvlakken ingespoten met zinkprimer en de nieuwe box erop gelast.

pedalenbox   met   kabelkoppeling

Alleen nog een paar proplasjes afslijpen.

 

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate