Originele overdrive schakelaar Volvo 140

overdrive schakelaar 140Mijn Volvo 144GL is nu voorzien van een vierbak, maar ik heb nog een M410 met overdrive met koppelingshuis voor B20 liggen. Daarom ben ik een tijd lang op zoek geweest naar een originele overdrive schakelaar voor de 140-serie. Uiteindelijk heb ik er een gevonden. Helaas ontbreekt het steuntje en is het officieel niet de goede. De schakelaar die ik gekocht heb, heeft nummer 677479 en is bedoeld voor de auto’s tot modeljaar 1973. Mijn 144GL is van modeljaar 1973 en hier zou schakelaar met Volvo nummer 1206100 in moeten. Het uiterlijke verschil lijkt klein en het is toch al niet origineel. Daarom voldoet deze schakelaar (in eerste instantie) prima. Het steuntje ga ik maar even zelf maken.

1 gedachte over “Originele overdrive schakelaar Volvo 140”

 1. Hallo Lars,

  Op jou website zag ik een foto van een overdriveschakelaar met steun en kap voor de Volvo 140 serie.
  Momenteel ben ik bezig met een overdrive voor onder mijn 145 van 1970 met het nog oude dashboard.
  Hiervoor ben ik nog op zoek naar een originele schakelaar met steun en eventueel boven en onder kap, voor op de stuurkolom.
  Heb jij hier nog iets van te koop ?

  Met vriendelijke groeten.

  Peter van der Heijden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate