Originele Bosch tester EFAW 193 voor D-jet injectie gekocht

Een erg zeldzaam stuk gereedschap en erg handig om het Bosch D-jet injectiesysteem zoals ondermeer gebruikt in de Volvo 1800E en 1800ES en Volvo 144 GL en Volvo 164E goed door te kunnen meten en te testen.

Bosch   D   jet   testkast

Eenmaal is goede staat is een D-jet systeem erg betrouwbaar, maar afstellen en controleren is lastig omdat de computer een black box is. Deze Bosch EFAW 193 testkast wordt in plaats van de computer aangesloten en zo kun je alle elektrische componenten stuk voor stuk nalopen. In hoofdstuk drie van het Volvo fuel injection fault tracing handboek staat stap voor stap beschreven hoe je dit kunt doen gebruikmakend van deze Bosch testkast.

pdf icon Volvo fuel injection fault tracing (.pdf)

D   jet   fault   tracing   manual   with   Bosch   tester

Leuk om zo het D-jet systeem van mijn 1800E en 144GL in goede staat van onderhoud te houden. Gelukkig heb ik nog voldoende reserveonderdelen voor het D-jet systeem liggen want die worden steeds lastiger te vinden. Heb je nog onderdelen over? Ik houd me aanbevolen.

 

 

2 gedachten over “Originele Bosch tester EFAW 193 voor D-jet injectie gekocht”

 1. beste,

  Mijn Es rijdt niet fijn. Schokt regelmatig, de uitlaat “briest” en alles maakt een hoop lawaai. Ik wil graag dat mijn ES fijn rijdt, anders gaat hij de deur uit! Kan jij alles eens nalopen?
  De motor is gereviseerd, dus prima.

  Beantwoorden
  • Een 1800ES hoort inderdaad vriendelijk te brommen, maar het D-jet systeem kan daarbij roet in het eten gooien.
   Het systeem is met name gevoelig voor valse lucht.
   Zelf heb ik wel een testkast, maar niet de tijd om je auto af te stellen (en ook geen routine in moet ik eerlijk toegeven).
   Het is voor mij puur hobby.

   Je kunt denk ik het beste even contact opnemen met Jan Ooms.
   http://www.janoomsclassics.nl/index3.htm
   Hij heeft ook zo’n afstelkast én bovendien veel ervaring.

   Je zou het ook nog kunnen proberen bij Dr. Volvo op de komende beurs.
   http://www.volvobeurs.nl/doctor-volvo

   Hopelijk krijg je het opgelost, om die reden wegdoen zou zonde zijn.
   Mocht het nou niet lukken, laat het dan nog even weten.
   Dan kan ik mijn testkast wel uitlenen aan een bevriende garagist en kan hij het voor je oplossen.

   Groeten Lars

   Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate