Ontsteking Volvo Amazon nagekeken

rotor viesAfgelopen donderdag wilde mijn Volvo Amazon niet starten toen ik naar het station moest en was ik blij dat de 245 GLE er nog stond. Vandaag wilde hij na het opladen van de accu nog steeds niet starten, dus heb ik er alvast even naar gekeken. Aangezien hij op benzine en gas niet startte, was de ontsteking de eerste verdachte. En inderdaad, geen vonk op de bougie. Daarop de rotor en verdeelkap bekeken en die bleken zwarte uitslag te hebben. Even schoongemaakt, maar dat mocht niet baten. Toen even gekeken of de 123-ontsteking wel spanning kreeg door te kijken of ik het ledje zag oplichten tijdens het starten. Dat was helaas niet zichtbaar. Wel kon ik zien dat er bovenop de bobine een lek vonkje was. Wellicht toch vocht in combinatie met het feit dat de vonk niet via de gewone route kan. De contacten toch nog maar beter nalopen en eventueel een andere rotor en verdeelkap proberen. Daar ben ik alleen nog niet aan toegekomen.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate